Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ronny530 - 11-03-2021 16:16:29
Huishouden & Energie

Siemens e.o.6 serie 700 icm met waterontharder werkt niet

De koffiemachine meet de hardheid en het kalkgehalte van het water niet maar telt wel het aantal keren dat de machine in werking is geweest. bij deze koffiemachine is naast het instellen van de hardheid ook een wateronthardingssysteem ingebouwd en dat betekent eigenlijk dat de ontkalkingsprocedure wordt aangepast aan het aantal keren dat de machine in werking is geweest. vroeg of laat zal de koffiemachine de melding ontkalken geven en uit voorzorg wordt de werking geblokkeerd om schade door overmatig kalk te voorkomen want niet iedereen neemt zo'n melding serieus en blijft de koffiemachine gebruiken tot die het begeeft. als dat gebeurt krijgt de fabrikant de schuld want de koper wast zijn/haar handen in onschuld. ik vraag me af wat uw werkelijke klacht is want de procedure om de koffiemachine te ontkalken is zo door gelopen en als u bent overtuigd van de werking van die waterontharder hoeft u geen ontkalkingsmiddel toe te voegen. de teller gaat na het ontkalken weer op nul en duurt het een tijd voordat de melding weer verschijnt.
over de werking van waterontharders zijn de meningen verdeeld maar als u van mening bent dat de waterontharder werkt dan werkt die voor u ook.