Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 17-03-2021 21:12:05
Vrije tijd & Tuin

Bouwvergunning was niet nodig en nu ineens wel wat nu

De eerste tekening die afgekeurd werd, heeft u voorgelegd aan de gemeente. in dat gesprek kwam naar voren dat de afmetingen sowieso te groot waren voor uw perceel. en er kwam naar voren dat u maximaal 77m2 mocht bebouwen. 

maar bent u met de tweede set tekeningen ook bij de gemeente geweest?
en zat bij die tekeningen ook een situatieschets van het gehele perceel? want een bepaalde hoeveelheid mogen bijbouwen, betekent niet dat u dat op elke gewenste plek op het perceel mag doen.

wat staat er in het bestemmingsplan over uw perceel? zeker bij wat ruimere percelen (en daar ik vermoed dat uw perceel daar ook onder valt, bij een doorsnee rijtjeshuis kun/mag je geen 77m2 bijbouwen) is het vaak zo dat een deel van het perceel is aangewezen als 'bouwvlak' en een deel van het perceel de bestemming 'tuin' heeft. een bijgebouw moet meestal volledig binnen het bouwvlak geplaatst worden.

dus het kan, met de informatie die we hier nu hebben, goed zijn dat zowel de ambtenaar die u destijds gesproken heeft als de ambtenaar die u nu gesproken heeft beiden volledig gelijk hebben.

en indien beiden gelijk hebben, dan zult u inderdaad alsnog een vergunningaanvraag moeten doen voor de schuur die nu niet op een plek staat waar vergunningvrij gebouwd mag worden. en het kan dan zo zijn dat uw vergunningaanvraag wordt afgewezen en u het deel van de schuur wat niet binnen het toegestane bouwvlak staat weer moet (laten) afbreken, geheel voor uw eigen rekening. gezien de bedragen die hiermee gemoeid kunnen gaan, adviseer ik u dan ook om raad te gaan vragen bij een deskundige. en niet te vertrouwen op de meningen van een groepje leken op een forum.