Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 23-03-2021 09:47:58
Geldzaken & Recht

Stichting pensioen fonds fysiotherapeuten

Tja, verplicht is verplicht.  heeft u deze https://www.fysiopensioen.nl/wijzigingsformulier?id=144" target="_blank">https://www.fysiopensioen.nl/berekenen al benut (waarin u onder meer ziet dat er een relatie is tussen premie en behaald inkomen.
op zich lijkt mij het bedrag dat u dient na te betalen over in ieder geval 8 jaren niet hoog in vergelijking met andere persioenfondsen. €25.000 / 8 = € 3.125 en dat is ca. € 260 per maand. 

het komt mij voor dat vanuit uw beroepssituatie opbouwen ook aan oudedagsvoorziening afzien van deelname aan de spff niet erg slim maar die keuze was aan u.
(op het moment dat ik als vrijwillige beroepsbeoefenaar actief werd kostte het opbouwen van lijfrente inclusief opbouw premie bij onvoorziene arbeidsongeschitheid  bij een commerciële verzekeraar meer).

dan nog een tip: pensioenpremie is en was ook al 2010 binnen regels aftrekbaar  en het lijkt mij uitermate zinvol om bij uw/een belastingadviseur na te gaan in hoevere dat voor u nuttig kan zijn. (of het bijv. op de een of andere wijze nog mogelijk is om zoveel mogelijk fiscaal te kunnen aftrekken.  

er geldt een beperking voor uw pensioenopbouw. u mag pensioenpremies aftrekken als zakelijke kosten. maar alleen als de premies binnen de fiscale grenzen blijven. uw pensioenopbouw mag niet hoger zijn dan 1,875% van het pensioengevend inkomen volgens het middelloonstelsel. bron: https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/winst/inkomstenbelasting/inkomstenbelasting_voor_ondernemers/zakelijke_kosten/beroepspensioenpremies_aftrek_beperkt" target="_blank">https://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/winst/inkomstenbelasting/inkomstenbelasting_voor_ondernemers/zakelijke_kosten/beroepspensioenpremies_aftrek_beperkt