Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 12-04-2021 17:00:51
Geldzaken & Recht

Mag een sportschool geld eisen via incasso over de lockdown periode?

Dit is een boeiende vraag voor juristen aangezien in beginsel geldt dat er geen dienst is geleverd voor hetgeen waar u wel voor heeft betaald.

dat betekent m.i. in feite dat men in gebreke is gebleven en u zou dus een in gebreke stelling kunnen doen. de tegepartij zak zich dan echter en m.i. ook terecht beroepen op een dringende/dwingende reden waarom zij niet konden voldoen aan hun verplichting. (de wettelijke lock-down regeling).

u heeft zoals ik uit uw vraag opmaak de abonnementskosten voor die twee weken niet betaald. dat kan terecht zijn en hoe dan ook ben ik van mening dat men wel heel erg voorbarig is met het inschakelen van een incassobureau aangezien u kennelijk ook nooit een aanmaning heeft gehad. men heeft u wel dit bericht: op 22 februari sturen ze een mail met daarin dat ze nog niet weten hoe ze gaan compenseren.: en dat is zeker niet uit te leggen als een aanmaning laats taan een nader betaalverzoek.

en dat kan dus m.i. wel reden zijn om bezwaar te maken en mogelijk zelfs op basis van een brief die lijkt op https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-ingebrekestelling/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-ingebrekestelling/ en het is m.i zeker zinvol om ook nader advies te vragen bij http://www.juridischloket.nl" target="_blank">www.juridischloket.nl

let daarbij op dat en incassobureau u op dit moment nog helemaal niets kan maken. wel wordt het ernstiger als men onverhoopt via een echte deurwaarder overgaat tot vorderen middels een exploit met oproep voor een zitting bij 'rechtspraak'. als dat onverhoopt zo isregaeerd dan wel om een bij verstekvonnis te voorkomen.  

zie dan vooral ook deze info: https://www.consumentenbond.nl/juridisch-advies/juridische-procedure/incassobureau" target="_blank">https://www.consumentenbond.nl/juridisch-advies/juridische-procedure/incassobureau m.b.t. bzwaar m.b.t. handelen incassobureau.   nog een aanvulling: doe ook een melding bij https://www.consuwijzer.nl/doe-uw-melding-bij-acm-consuwijzer" target="_blank">https://www.consuwijzer.nl/doe-uw-melding-bij-acm-consuwijzer  ik ben wel benieuwd wat voor reactie u van die zijde krijgt.