Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 12-04-2021 17:16:17
Computers & Telefonie

Ziggo dwingt me over te stappen op digitale radio. ik moest een digitale radio o

Zie de al gegeven reactie. echter: ziggo schakelt inderdaad het doorgeven van analoge radiosignalen af maar dat betekent toch echt niet dat u een aparte digitale radio ontvanger zou moeten kopen aangezien het digitale signaal voor veel zenders ook via de tv wordt geleverd en het geluid van een tv simpel kan worden aangesloten op een analoge versterker.

daarnaast is het zo dat u ook vi het internet dus via pc/laptop heelveel zenders kunt ontvangen en in dat geval de pc / laptop kan worden aangesloten op versterker of speciaal voor pc's gemaakte luidsprekercombinatie.

aangezien gelijkaan ook de fm radio zal worden beëindigd en dab+ steeds belangrijker wordt (ook veel meer ontvangstmogelijkheid) is het veel zinvoller om een dab+ / internet radio aan te schaffen waarbij de radio ontvangst via het internet dan via de wifi werkt.

ik beschik zwelf over zowel (naast laptop) over een dab+ / fm ontvanger (zeer draagbaar) en ook over een dab+ / internet (via wifi) /fm/ bluetooth ontvanger waarin ook nog een cd speler in aanwezig is en aparte aansluiuting voor een muziekstick. in aanschaf niet eens duur. ook luister ik af en toe radio via mijn oudere installatie die is aangesloten op de tv.  ergo: waarom dan een specifieke ziggo ontvanger? 
maar ja, die heeft u kennelijk wel gekocht. met aantekening dat ziggo u daartoe echt niet kan en mocht dwingen.

re: ik zie inmiddels de reactie van @rjw, naast sono zijn er ook andere merken die helemaal niet duur zijn.