Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 23-04-2021 18:38:45
Geldzaken & Recht

Eerste salaris klopt dit wel

Ten eerste, indien uw echtgenote van het uwv de uitkering ontving tot 22 maart zal er niet gekort worden. dat gebeurt wel indien de uitkering nog de gehele maand maart betrof.
u behoeft niets door te geven, indien nodig dient uw echtgenote dat te doen. 
qua salarisuitbetaling is het vooral van belang of er sprake direct in een loondienstverband werken bij een werkgever zijnde geen uitzendbureau, payrolbedrijf.
in de situatie van werken via een uitzendbureau of payrolbedrijf is de uitbetaling altijd achteraf. de inlener dient dan eerst gedeclareed te hebben over de gewerkte periode voordat het verwekt kan worden. soms per week, soms per 4 weken,soms per maand maar dan altijd tegen het einde van de eerstvolgende periode. indien uw echtenote dus via een uitzendbureau of payroller werkt kan het dus zo zijn dat zij eerst tegen eind mei het salaris over april ontvangt. 
omdat via uitzendbedrijven en payrollers normaliter de betaalperiode een week is zal dat echter bij uw echtgenote niet het geval zijn.

het is niet uit te sluiten dat de betaling over maart apart is verwerkt en de uitbetaling over april nog volgt. bij werken bij een werkgever, niet zijnde uitzendbureau of payroller dient dat wettelijk voor het einde van de maand te zijn. en dan resteren nog 7 dagen.

in alle ernst, juist voor dit soort zaken is het zinvol om lid te zijn van een vakorganisatie.