Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sira
sira - 25-04-2021 11:01:58
Geldzaken & Recht

Wia en pensioen

Is het niet verstandig om op zoek te gaan naar een parttime baan? 43 jaar werken is op zich nog niet veel.
ik weet niet wat u nu aan uitkering krijgt, maar ik denk dat u met een parttime baan meer zult kunnen verdienen dan nu. mogelijk bent u van het uwv ook nog verplicht te solliciteren.

het is ook niet verstandig uw pensioen nu al aan te spreken. u gaat dan minder pensioen ontvangen dan wanneer u de aow leeftijd heeft bereikt.

ik ben per 1 maart zonder (parttime) werk komen te zitten wegens opheffing bedrijf. ondanks mijn (bijna) 48 jaar werkverleden, werd ik ook door het uwv nog verplicht te solliciteren (1½ maand). gelukkig is dit vanwege mijn leeftijd (65,7) per 21/04 niet meer nodig, ik ga dus lekker tot volgend jaar, voor het eerst van mijn leven ww trekken (m.a.w. ik leef nu op kosten van de samenleving). en nee, daar schaam ik mij niet voor.

dus ga op zoek naar een baantje voor 15-20 uur, eventueel bij een uitzendbureau en dan bouwt u daar ook nog een stukje pensioen op. alle kleine beetjes helpen.