Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

marita5
marita5 - 04-05-2021 17:00:35
Winkels & Webshops

Retour pakket naar brandfield.nl zoek. wie is verantwoordelijk?

@randy801299 , 

bij wie ligt het risico voor het terugsturen ? 

product zelf terugsturen .


stuurt u het product zelf terug via een postbedrijf of koeriersdienst? dan ligt het risico bij het terugsturen bij u. dit betekent dat u verantwoordelijk bent als het product tijdens het terugsturen kwijt of beschadigd raakt.

in sommige gevallen kunt u het postbedrijf of de koeriersdienst aansprakelijk stellen. maar dat kan alleen als u het product onder bepaalde voorwaarden hebt teruggestuurd. bijvoorbeeld aangetekend of verzekerd.

heeft uw product veel waarde? vraag bij het postkantoor of de koeriersdienst na welke mogelijkheden u hebt om waardevolle producten terug te sturen. en hoe het zit met de aansprakelijkheid als een pakket kwijtraakt of beschadigd. u kunt dit ook zelf uitzoeken door de algemene voorwaarden van het postbedrijf of de koeriersdienst te lezen.




product laten ophalen door de verkoper


schakelt de verkoper een koeriersdienst in om het product bij u op te halen? dan ligt het risico bij de verkoper zodra u het product aan de koeriersdienst afgeeft. het voordeel hiervan is dat u niet verantwoordelijk bent als het product dan tijdens het vervoer kwijt of beschadigd raakt.




bewijs


wilt u achteraf kunnen bewijzen dat de verkoper het product heeft ontvangen? vraag het postbedrijf of de koeriersdienst dan hoe u uw product het beste kunt terugsturen. bijvoorbeeld door het aangetekend te versturen. 

bron : consuwijzer.nl