Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

AWYeah28
AWYeah28 - 10-05-2021 15:42:28
Winkels & Webshops

Dirk rommelt met kiloprijs kaas

Beste rob,

hoe het gaat is waarschijnlijk als volgt:

- in het kassasysteem is de kiloprijs ingevoerd van €10,46;
- de barcode op de kaas geeft aan de kassa een bedrag door van €2,71;
- de kassa berekent vervolgens het gewicht door het bedrag te delen door de kiloprijs en voila, het door u genoemde verschil staat op de bon.

de kassa "verhoogt" dus niet het gewicht, maar doet een simpele rekensom.

wat hier lastig is, is dat de prijs in de winkel geldig is, niet die op de kassa. in de winkel worden twee verschillende prijzen genoemd: op de vitrine staat de kiloprijs van €10,46, maar op de kaas zelf, die u uiteindelijk in uw handen krijgt en meeneemt naar de kassa, staat de kiloprijs van €13,15 met daarbij een correct gewicht en bedrag.
dat zal verklaren waarom dirk de schuld neerlegt bij de leverancier, die de kaas gelabeld aanlevert. wellicht kan die leverancier zich niet vinden in de kiloprijs die dirk in gedachten heeft. hoe dan ook, als klant is dit natuurlijk zeer verwarrend.

de manager deed er dus goed aan de prijs van de vitrine te verwijderen, waardoor het onderaan de streep niet meer is dan een fout op de bon.