Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 13-05-2021 20:09:49
Auto & Vervoer

Misbruik van het woord leasen bij scooters

Globaal kun je "leasen" opsplitsen in "financial lease" en "operational lease".

bij "financial lease" is er sprake van een soort koop op afbetaling. je wordt de wettelijke eigenaar van het voertuig en moet dan dus ook zaken als onderhoud, verzekering en dergelijke betalen. binnen de financial lease zijn er nog twee hoofd-smaken. de ene waarbij je na afloop het voertuig mag houden (volledige aankoopbedrag is gefinancierd) en de andere waarbij aan het einde van de leaseperiode het eigendom weer overgaat op de leasemaatschappij of er alsnog een overnamebedrag betaald moet worden. 

en dan is er nog de "operational lease". deze vorm van lease is bij auto's al jaren bekend. vooral als 'auto van de zaak' waarbij de werkgever de auto leaset en de werknemer zorgeloos kan rijden. de laatste jaren kennen we de operational lease ook van de private lease contracten. bij operational lease neemt de leasemaatschappij vrijwel alle zorgen uit handen voor een vast bedrag per maand. onderhoud, verzekering, belastingen en dergelijke worden allemaal verzorgd. en meestal krijg je tijdens onderhoud ook nog vervangend vervoer.

wat u zoekt voor de scooter is operational lease. wat u tot nu toe gevonden heeft, is financial lease. beide een vorm van "lease", dus geen misbruik van termen.