Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ki
kippendief - 17-05-2021 14:17:26
Vrije tijd & Tuin

Bramenstruik

Beste zus15, volgens mij mag je alles wegsnoeien waar je last van hebt, mits het overhangt op je eigen erf. bij erfdienstbaarheid mag je zelf ook op hun grond alles wegsnoeien. wij hadden ook het zelfde probleem (met erfdienstbaarheid) en kregen dit bericht van onze advocaat terug en we waren er verbaasd over, maar het mag echt !!!
het is zelfs gekker, als hun straat verkeerd ligt, je hebt er hinder van en je moet er overheen om thuis te komen mag je dit ook zelf herstellen als zij er niets aan doen. zou wel even een briefje met deadline aan de geven om ze zelf de kans te geven om het te herstellen. beter is de braam die overal doorheen groeit, gewoon elders in een bak te planten zodat de wortels niet door je straatstenen of dergelijke groeien.
"1. voor de door u verrichte snoeiwerkzaamheden is van belang het bepaalde in artikel 5:75 bw. dit artikel, dat handelt over erfdienstbaarheden, luidt als volgt: artikel 751. de eigenaar van het heersende erf is bevoegd om op zijn kosten op het dienende erf alles te verrichten wat voor de uitoefening van de erfdienstbaarheid noodzakelijk is. 2.hij is eveneens bevoegd om op zijn kosten op het dienende erf gebouwen, werken en beplantingen aan te brengen, die voor de uitoefening van de erfdienstbaarheid noodzakelijk zijn. 3.hij is verplicht het door hem op het dienende erf aangebrachte te onderhouden, voor zover dit in het belang van het dienende erf nodig is; hij is bevoegd het weg te nemen, mits hij het erf in de oude toestand terugbrengt. 4.de eigenaar van het dienende erf heeft geen recht van gebruik van de gebouwen, werken en beplantingen, die daarop door de eigenaar van het heersende erf rechtmatig zijn aangebracht. 5.in de akte van vestiging kan van de vorige leden worden afgeweken. 6.in geval van mandeligheid zijn in plaats van de leden 3 en 4 de uit dien hoofde geldende regels van toepassing. met andere woorden, u bent, als eigenaar van het heersend erf, bevoegd om takken die de uitoefening van uw recht bemoeilijken, weg te halen. "