Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ampi
ampi - 18-05-2021 19:25:46
Huishouden & Energie

Materiaal aanrechtblad

Deeg kun je prima uitrollen op een aanrechtblad van composiet en dat is ook niet minder hygiënisch dan op een granieten aanrechtblad. gebruik je het aanrechtblad als snijplank, dan kan dat krassen veroorzaken. niet-bijtende vloeistoffen die zijn blijven liggen, zoals water, koffie of thee e.d., hebben bij ons nog nooit blijvende vlekken veroorzaakt. als ik een hete pan met b.v. aardappels eventjes kort op het aanrechtblad neerzet om de deksel goed te doen voordat ik de aardappels afgiet, dan levert dat nooit schade op. paar dagen geleden echter had ik alvast asperges in een pan op het gasstel klaargezet, maar nog zonder water. mijn man, die ervan uitging dat er ook water in de pan zat, heeft vervolgens het gas opengedraaid, waardoor de pan is gaan droogkoken. in een schrikreactie heeft hij toen de gloeiend hete pan op het aanrechtblad gezet en is er door de extreme hitte van de pan onmiddelijk schroeischade ontstaan. gevolg was een bruine kring, die gelukkig met wat moeite en een plastic schuursponsje weggepoetst kon worden, maar helaas ook vier kleine plekjes waarvan de decoratielaag helemaal is weggeschroeid! gelukkig vallen die door de drukke decoratie van het blad bijna niet op, maar jammer is het wel.
buiten die vier schroeiplekjes ziet ons aanrechtblad er overigens nog net zo mooi uit als 20 jaar geleden!