Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 29-05-2021 10:39:14
Geldzaken & Recht

Heeft werkgever recht op fooiengeld?

Ik kan mij uw vraag voorstellen maar toch ook het gedrag van uw werkgever. zijn het niet de kassamedewerkers die de pomp vrijgeven? en is het dan niet de kassamedewerker die dat heeft gedaan zonder eerst te controleren of de pintransactie is gelukt? er komt toch een bon uit de pinprinter? 

herhaald, in die context kan ik mij voorstellen dat de werkgever dat doet en volgens mij is er ook geen wetgeving op basis waarvan dit niet zo mogen.

en toch ook: dit is nu iets om lid te zijn van een vakbond en de vraag dan daar te stellen (hoewel het antwoord dan m.i. helaas niet (veel) anders zal zijn.

re: bij nader inzien roept uw vraag bij mij een grote vraag op: de pomp wordt toch vrijgegeven voor de nieuwe klant? om reden dat die kan tanken? en de klant die niet heeft betaald zal dan al weg zijn.

bij uw station is het toch niet zo dat de klant eerst aan de balie moet betalen en dan eerst het gepinde bedrag kan tanken zoals wel het geval is bij een zelfservice station. en daar komt de pomp niet vrij als de pintransactie niet is gelukt? ergens rammelt er m.i. iets aan uw relaas. helaas.