Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

CS67
CS67 - 29-05-2021 11:09:42
Geldzaken & Recht

Heeft werkgever recht op fooiengeld?

Het betreft een misgelopen pintransactie bij de pinpaal buiten waar wij in de shop geen bon vvan zien of krijgen.
en vrijgeven van de pomp doe je idd niet zomaar maar als het druk is en er meerdere autos staan bij de pomp en klanten in de shop heb je bij het afrekenen van shopklanten niet altijd precies in de gaten wat er bij de pompen elke seconde gebeurt.
volgens ons zou het probleem opgelost kunnen worden door de pinautomaat buiten uit te zetten als de shop open is maar dit wil de werkgever niet.
en fooiengeld wordt er idd niet veel gegeven maar zo nu en dan 5 cent of 10 cent dus echt geen bedragen om zulke doorrijders te betalen!
het doorrijder voorbeeld wat ik hier beschrijf is niet opzettelijk maar je hebt ook die wel bewust doorrijden en moeten wij daar als kassamedewerker dan voor boeten door dit te betalen uit ons kleine fooienpotje???
ander voorbeeld is nog een collega krijgt een vals briefje van 50 vergeet per ongeluk deze te scannen en werkgever eist uit eigen zak dit terug te betalen ...betreft zelfde werkgever. ook terecht??? 
een werkgever is verzekert en dit soort gevallen valt onder bedrijfsrisico.
het betreffende bedrijf is geen klein bedrijfje oftewel 1manszaak of hoe je het ook noemt.