Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 30-05-2021 10:02:13
Geldzaken & Recht

Heeft werkgever recht op fooiengeld?

Mede op basis van uw reactie zelf en ook die van @erwin s op mijn reactie wijs ik u op hoe ik daarop heb gereageerd.

het is inderdaad zo dat er jurisprudentie is op basis van bw art 7:631 dat de werkgever 'geen poot heeft om op te staan' m.b.t. het verreken van schade uit de fooienpot. indien dat inderdaad heeft plaatsgevonden m.a.w. zijn aandringen voor hen succes had deze werkgever 'in de fout' is. 
hij dient als werkgever er op toe te zien/zorg te dragen dat het niet gebeurt dat er wordt getankt zonder dat er betaald is.

en nu u inderdaad bevestigt dat het pinbetalingen bij de pinpaal buiten plaats vindt moet het toch absoluut mogelijk zijn dat dit zodanig is ingesteld dat het eenvoudig niet kan dat er wordt getankt zonder dat de pinbetaling is geaccepteerd. en dat kan heel erg simpel zoals ik ervaar bij de zelftankstations waarik vaak tank er uitsluitend bij betaling aan d paal kan worden getankt tegen het bedrag dat vooraf is afgerekend via pinnen en waarvan de transactie is geslaagd).

bij uw station si dat kennelijk nog niet zo en dat is dan echt een probleem voor de eigenaar en inderdaad geldt dat als bedrijfsrisico. uw werkgever vindtr het mogelijk werkbesparend  (en dus loonkostenbesparend) indien men na tanken zelf na tanken kan afrekenen bij een pinpaal en dan wegrijden. er zullen ongetwijfeld slimme klanten zijn die dat weten. daarbij is er ook nog de mogelijkheid, zoals er ook bij veel stations is, dat via camera wordt geregistreerd wie er (zonder betaling) wegrijdt. zo'n systeem kost ook geld. 

 p.s. ga na of u op een voorzichtige manier uw werkgever hiervan kunt overtuigen en het beste niet alleen maar met collega's.