Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 01-06-2021 16:57:49
Winkels & Webshops

Kosten voor te laat betalen, maar deel bestelling niet geleverd

Indien iets niet is geleverd behoeft u het ook niet te betalen. dat is zelfs bij wet geregeld m.b.t. onverplichte betaling. men kan u dus niet tot betalen dwingen.
het deel dat u wel heeft ontvangen dient u uiteraard wel te belalen en dat zou ik als ik u was dan ook doen. zie verder o.a. https://www.consuwijzer.nl/online-winkelen/ik-heb-online-iets-besteld-maar-krijg-het-niet-geleverd-wat-nu" target="_blank">https://www.consuwijzer.nl/online-winkelen/ik-heb-online-iets-besteld-maar-krijg-het-niet-geleverd-wat-nu  ik kom zo nog even bij u terug om te zien of otto een keurmerk heeft en er dus ook een geschillencommisie dienst kan bewijzen.

dat is inderdaad het geval https://www.thuiswinkel.org/leden/otto/certificaat" target="_blank">https://www.thuiswinkel.org/leden/otto/certificaat  u kunt ook dit: https://www.klachtenkompas.nl/bedrijf/otto.nl/details?companyid=580663dc-3f4b-461a-8e32-eb68b5e5adf8" target="_blank">https://www.klachtenkompas.nl/bedrijf/otto.nl benutten, gratis ervice van de consumentenbond.

aanvullend, zie ook nog dit: 
onverschuldigde betaling wanneer iemand aan een ander een geldsom of een goed heeft gegeven zonder dat daar een rechtsgrond voor was (een reden voor de betaling, bijvoorbeeld ‘koop’ of ‘schenking’), kan deze persoon de geldsom of het goed terug vorderen volgens de wet door middel van een beroep op onverschuldigde betaling.    m.a.w. er is geen rechtsgrond om volledige betaling áf te dwingen' (of zelfs gewoon te vragen. bron: https://www.wetrecht.nl/onverschuldigde-betaling/" target="_blank">onverschuldigde betaling | wet & recht (wetrecht.nl)