Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 01-06-2021 19:12:47
Geldzaken & Recht

Kan mijn pensioenfonds zomaar een jaar later beginnen met uitbetaling van de pensioenen

Nee indien dit niet en ja indien dit wel zo is gereld in het reglement van het pensioenfonds waar u op bouwt. het is dus zaak om dat daar na te gaan resp. het reglement van dat fonds. wel fonds is het?. ps. uw recht op aow gaat ook later in. mogelijk kent uw fonds wel een regeling voor vervroegde uittreding.

aanvullend, zie ook dit https://www.pensioenlogica.nl/vervroegd-pensioen-nieuwe-fiscale-regels/" target="_blank">https://www.pensioenlogica.nl/vervroegd-pensioen-nieuwe-fiscale-regels/  en ook nog deze: https://bijnametpensioen.nl/vervroegd-uittreden-is-vanaf-2021-weer-mogelijk/?v=796834e7a283" target="_blank">https://bijnametpensioen.nl/vervroegd-uittreden-is-vanaf-2021-weer-mogelijk/?v=796834e7a283  en dat omdat mogelijk de pensioendatum bij uw fonds mogelijk reglementair is gebaseerd op de aow datum en waardoor u ook nog langer opbouwt. er zijn dus ook mogelijkheden om te vervroegen. 

en nog een aandachtspunt< indien u nog werkt, ga dan ook na wat de consequentties voor u zijn indien u zelf uw arbeidsovereenkomst opzegt voor de datum die is geregeld bij cao of bij individuele arbeidsovereenkomst.