Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 16-06-2021 15:15:56
Geldzaken & Recht

Muizenoverlast door bouwkundige gebreken

In aanvulling op al gegeven reacties:
1.hoe dan ook dient er bij iedere corperatie (woningbouwstichting) een huurdersbelangenorganisatie te zijn waar u met uw vraag terecht kunt en die dan een bemiddelende rol kunnen spelen. deze hbo's zijn normaliter ook (collectief voor de huurders/leden) lid van de woonbond.

2. ongetwijfeld is bij uw gemeente een dienst zich zich bezig houdt met bestrijden resp. adviseren m.b.t. overlast van ongedierte. tevens zal men ook een afdeling hebben waar men kan nagaan of uw woning inderdaad niet voldoet aan hetgeen in het bouwbesluit (of bouwvergunning) is gemeld. 

3. zo u inderdaad zou willen procedereun behoeft dat helemaal niet zo kostbaar te zijn omdat u mogelijk via het juridischloket een toevoeging kunt krijgen van een advocaat. indien op basis van info die u van uw gemeente ontvangt (evt. zelf ggd) kunt u nagaan of een ingebreke stelling zinvol is en kunt u hoe dan ook beginnen met deze https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-ingebrekestelling/" target="_blank">https://www.juridischloket.nl/voorbeeldbrieven/voorbeeldbrief-ingebrekestelling/ die u op dat moment allen nog de kosten van aangetekend verzenden met zich meebrengt. (https://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/" target="_blank">https://www.wetrecht.nl/ingebrekestelling/)  en wacht het antwoord af.

begin met het benaderen van het bestuur van uw huurdersbelangen organisatie en betrokken gemeentelijke afdeling. en herhaald, overweeg dan welke actie u gaat ondernemen.