Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ha
harmsen - 19-06-2021 13:19:40
Computers & Telefonie

Netgear nighthawk x4 wifi mesh extender ex7300 (ac2200)

Cees60,
ik heb even navraag gedaan bij mijn eigen provider. dit is hun reactie (gedeeltelijk), omdat zij een ander modem in bruikleen geven dan uw provider.


wat het plaatsen van een modem en wifi versterker in de meterkast betreft, dit lijkt me dat inderdaad geen goed idee. tegenwoordig hebben modems een eigen wifi signaal en is het harstikke zonde om een wifi versterker naast het modem te plaatsen en bovendien nog weggestopt in de meterkast ook.


 


we zullen zoiets zeker niet adviseren.


 


het modem moet in de meterkast staan, dit zorgt ervoor dat het signaal van buiten stabiel en snel op het modem binnenkomt. dit is vaak een probleem voor de wifi, want de meterkast is vaak een kast wat het wifi signaal voor een groot deel tegenhoudt. beter is daarom om de versterker zo ver mogelijk buiten de meterkast te plaatsen, maar nog wel op een plek waar het wifi signaal van het modem nog goed is, zoals geadviseerd in de stappen hierboven.



ik heb even navraag gedaan bij mijn eigen provider. dit is hun reactie: