Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mi
miennaamishaaz - 21-06-2021 22:07:22
Vrije tijd & Tuin

Mag een muur op de erfgrens 4.40 meter hoog zijn?

mischien even controleren op:
https://www.omgevingsloket.nl/" target="_blank">https://www.omgevingsloket.nl/



daarnaast hebben ze wel uw toestemming nodig, 
omdat dit nieuwe bouwwerk mogelijk zonligt in uw tuin verminderd:
https://www.handelbouwadvies.nl/wetgeving-onrechtmatige-schaduwhinder/" target="_blank">https://www.handelbouwadvies.nl/wetgeving-onrechtmatige-schaduwhinder/


 


regels mbt bouwen op de erf-grens:
https://www.das.nl/wonen/regels-bouwen-erfgrens" target="_blank">https://www.das.nl/wonen/regels-bouwen-erfgrens


 


als u op vakantie gaat en er staat ineens een muur op de erfgrens kunt u een klacht indienen bij de gemeente, uw buurman moet dan het bouwsel afbreken, {zonder schade aan uw perceel te brengen} en de vergunning aanvragen om het te bouwen.


---------------


afhankelijk van hoe goed de relatie is met uw buren, kan dit wel problemen verooraken als de buurman niet tot reden vatbaar is.
indien hij begrijpt dat u liever niet hebt dat de muur  op de erfgrens hebt, maar er geen bezwaar tegen hebt dat hij de woning uitbreid [mits er geen ramen zitten aan uw kant van de muur]. kan u als suggestie geven om de muur 10cm op zijn kant van de erfgrens te zetten.


 


kunt u tevens een  schets maken in paint met de situatie. inclusief of de tuin op het noorden. oosten westen of zuiden staat.


hierdoor weten wij meer hoe de situatie is mbt schaduw/licht inval van de woning uitbreiding van uw buurman.