Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

MathieuM
MathieuM - 27-06-2021 14:02:45
Geldzaken & Recht

Betalen voor contant geld

wat mensen vergeten is dat wanneer banken als zij dit eenmaal invoeren dat mensen boven die 12000 euro kosten moeten gaan betalen voor het contant pinnen, dat dit niet bij die 12000 euro blijft. wat denken die banken, graai maar raak want dit is kassa, dus waarom niet laten betalen bij 6000 euro per jaar gemiddeld bij 500 euro contant per maand kosten laten betalen voor ieder. en wellicht gaat dit bedrag nog wel verder omlaag en is het flink kassa voor de banken. sorry maar dit nieuwe regeltje is gewoon pure diefstal voor de gewone man. dit druist tegen de mensenrechten in. een leugentje voor hun eigen bestwil, zogenaamd onder het mom van witwassen criminele activiteiten, ja, ja, ja, ....maar pikken mag ook niet en is net zo crimineel. de banken kunnen dit beter uit het hoofd laten, en geef mensen meer service en dienstverlening want daar hebben ze meer aan. daarnaast gezien de reacties zouden mensen wat vaker vooruit moeten denken als er wat nieuws komt. en nee, ook giraal en electronisch is niet meer veilig tegenwoordig want daar hebben we ook weer gigantische goede criminele hackers die altijd weer de weg weten. whatsapp fraude, tikkie, enzovoorts. contant geld moet altijd blijven naast electronisch betalen. uiteraard doe ik daar ook aan mee, maar daarnaast doe ik aan electronisch en contant.

met name jonge mensen zijn teveel met smartphones en betalen via het electronische apps bezig en ontwikkeling hierin maar naast die handigheid vergeten ze wel de ouderen welke niet meer met deze techniek kunnen omgaan. we moeten oppassen geen ikke ikke maatschappij te worden.



zelf heb ik al 2 keer meegemaakt in een winkel dat het betalingsysteem weigerde en ik het geluk had dat ik contant geld bij me had om met contant geld te betalen. anders had ik niks gehad. nogmaals contant geld bestaat eeuwenlang en hoort bij het menselijke. elektronische techniek gebeuren is mooi maar dit hulpmiddel is en blijft onbetrouwbaar.