Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 02-07-2021 11:59:47
Geldzaken & Recht

Collega kan mijn hele pensioenplan inzien.

Zoals u het aangeeft is er m.i. sprake van overtreden van wetgeving en zie dan:  https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/melden" target="_blank">https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/melden en ook  https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/beveiliging/meldplicht-datalekken" target="_blank">https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/beveiliging/meldplicht-datalekken
dat betekent in feite dat uw werkgever daarvan op basis van uw melding bij hem (hen) melding zou moeten doen maar hoe dan ook onmiddelijk zorg dragen dat het absoluut niet meer kan voorkomen. uw collega had overigens ook moeten weten dat de collga zonder uw medewten en toestemming uw gegevens - niet alleen inzag resp. kon inzien maar ook nog doorgaf. de werkgever zal dus de leidinggevenjde die u noemt ook dringend moeten aanspreken op deze gang van zaken.

bent i lid van een vakbond, meld het dan ook daar en melden bij uw personeelsvertegenoordiging (or) is in deze ook zinvol. nu ik dit opschrijf is dat misschien wel het eerste dat u kunt doen.