Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 02-07-2021 12:37:09
Geldzaken & Recht

Collega kan mijn hele pensioenplan inzien.

Ik kom nog even bij u terug omdat ik wel adviseer in die zin eneigzins voorzichtig te zijn. hoewel u m.i. met uw vraag geheel in uw recht staat kan het toch tot vervelende consequenties leiding in uw werksituatie. 

het beste is dan, mede op basis van advies dat u krijgt van instanties als waar ik naar verwees, voorzichtig navraag te doen bij uw werggever hoe dit kan. of toch voorzichtig aan uw leidiggevende melden dat het wel kan dus anders is dan dat hij/zij aan u antwoordde. indien de collega van het secretariaat bevoegd is voor pensioenzaken zou u dat op zijn minst moeten weten met ook de aantekening dat die bevoegdheid nooit kan strekken tot het kunnen inzien van uw pensioenplan. dat is uitsluitend voorbehouden aan uzelf en de pensioenverzekeraar, dus niet eens aan uw werkgever. die dient tijdig wijzigingen door te geven en premie in te houden. niet meer en niet minder. 

uit mijn profiel kunt u afleiden waarop ik een en ander baseer.