Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 06-07-2021 17:38:25
Vrije tijd & Tuin

Conflict tuinman

Ik heb de indruk dat u meent dat het vervangen van de geplaatste grijze banden door zwarte banden niet meer werk voor de hovenier zou moeten zijn.
ik denk dat u de term "meerwerk" niet begrijpt.
u heeft met de hovenier bepaalde werkzaamheden afgesproken. die werkzaamheden heeft hij reeds deels uitgevoerd. nu wilt u dat hij de reeds geplaatste grijze banden vervangt door zwarte.
dit betekent dat hij dus de grijze banden moet verwijderen, zwarte banden moet inkopen en deze vervolgens plaatsen.
dit zijn extra werkzaamheden die u vooraf niet had afgesproken en dat wordt "meerwerk" en dus niet "meer werk" genoemd.
de kosten voor dit extra werk zult u moeten betalen. doet u dit niet dan dient de hovenier de tuin af te leveren zoals eerder was afgesproken dus met grijze banden.
als u van de verdere diensten van deze hovenier afziet bent u zowiezo de aanbetaling kwijt en mogelijk nog meer kosten.
een nieuwe hovenier inschakelen gaat u alleen maar meer geld kosten. die gaat namelijk uw aanbetaling bij de eerste hovenier echt niet in mindering brengen op zijn offerte.