Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

panter22
panter22 - 08-07-2021 15:54:16
Geldzaken & Recht

Deurwaarder past beslagvrije niet aan

Je hebt niet 1 maand, maar wel 2 maanden om te overbruggen als je pas eind juli je uitkering krijgt.
de maand juni en dan nog tot eind juli . 
in de link van tecla58, staat het volgende over de transitievergoeding.
een neveneffect van de transitievergoeding bij ontslag die sinds 1 juli 2015 van kracht is, is dat deze vergoeding in zijn geheel onder een loonbeslag valt. het bedrag zal, rekeninghoudend met de beslagvrije voet, in zijn geheel naar de deurwaarder gaan.
met het innen van die vergoeding heeft de deurwaarder geen rekening gehouden met de beslagvrije voet.
maar ook de afrekening van je contract heeft de deurwaarder heeft de deurwaarder in beslag genomen. 
kortom alles wat je die maand van je werkgever ontvangen hebt.
nu geeft de deurwaarder als excuus dat hij in de maand juni geen rekening kan houden met de bvv, omdat je niet meer in dienst was. maar je kreeg wel €500. dat is vreemd. of je krijgt niets of je krijgt de bvv. 
kennelijk heeft de deurwaarder nog geen beslag laten leggen op je uitkering. want dan had hij wel met de bvv rekening moeten houden. je uitkering over de maand juni, krijg je pas eind juli. dus in juni waren geen inkomsten.
het lijkt mij het handigst terug te gaan naar het juridisch loket. je bent de eerste niet die dit overkomt. er moet jurisprudentie over zijn.