Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

gerbera
gerbera - 09-07-2021 12:11:54
Computers & Telefonie

Telefoon overlast


door dragons 9 jul. 2021 om 10:52
1 antwoorden / 1 vragen


lijkt mij toch niet dat je maar 1x per dag gebeld wordt door rare meerdere dezelfde cijfers in een nummer, zoiets kan niet he?! ikzelf weet wel beter




helaas kan dat wel, de nummers, waar "oplichters" gebruikt van maken, worden door een computer gegenereerd en zo u een nummer heeft geblokkeerd zoekt deze een ander uitgaand nummer om u alsnog te bereiken. dit kan die computer vaak tot 5 keer doen en dan houdt het meestal op. als voorbeeld noem ik die halve zolen van "microsoft" deze nummers 4 keer geblokkeerd en ben al maanden niet meer lastig gevallen door hen.
overigens is het zo dat per 1 juli de regels zijn veranderd waarbij de beller verplicht is zijn tel.nr zichtbaar te maken. dus bv uw huisarts, ziekenhuis en andere instanties waarmee u van doen heeft tonen nu hun nummer en dat kan best even vreemd over komen. deze beschikken vaak over meerdere nummers waarvan de cijfers soms in andere volgorde met elkaar overeen kunnen komen. ook als voorbeeld, als mijn ziekenhuis belt zijn de eerste 5 nummers gelijk maar afhankelijk van de poli zijn de laatste verschillend.