Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 13-07-2021 14:57:16
Geldzaken & Recht

Telefoon rekening van 17 jaar geleden

Zoals ik het nu lees en begrijp is er kennelijk sprake geweest van een 'bij verstek'  vonnis gelet op het feit dat u aangeeft nooit eerder iets te hebben gehoord.

u zou dan toch op zijn minst eerdere aanmaningen gahad moeten hebben en ook een oproep voor de rechtzitting waar u dan niet op gerageerd zou hebben en niet bent verschenen. die oproep/dat exploit zou dan betekend moeten zijn (persoonlijk  gegeven) aan u en dat lijkt mij dan niet het geval te zijn..

daarmee heeft u m.i toch alle reden om in ieder geaval bij de aangegeven adressen om nader advies te vragen.

in zo alle adviezen negatief voor u zijn dan een betalingsregeling voorstellen.. en ps. de naam van de schuleiser zal toch ook in het vonnis staan?  


en herhaald: de deurwaarder in kwestie zal de opdrachtgever moeten kennen.  u noemt incasso brieven die dan kennelijk toch niet op uw juiste adres staan en is het dan toch echt ook aan de schuldeiser om te bewijzen dat u ze wel zou hebben ontvangen.  u schreef immerd dit: citaat ik heb nooit een aanmaning of dergelijke facturen gezien.  en gelet op dat laatste:  toch ook: is de deurwaarder wel bij u 'aan het goede adres' resp. bent u wel de schuldenaar waar op gedoeld wordt?

zie ook nog deze info: https://www.departementwvg.be/welzijn-en-samenleving/welzijnswerk/schuldbemiddeling#:~:text=op%20initiatief%20van%20de%20minister%20van%20welzijn%2c%20volksgezondheid,van%20schuldenlast%20gesubsidieerd%20in%20heel%20vlaanderen%20en%20brussel." target="_blank">https://www.departementwvg.be/welzijn-en-samenleving/welzijnswerk/schuldbemiddeling waar u mogelijk iets aan heeft.