Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 22-07-2021 09:32:55
Geldzaken & Recht

Rijbewijs word niet terug gegeven

Re: in navolging van al eerder gelijksoortig gegeven antwoorden: neen, dat mag niet en u kunt daarvoor zelfs aangifte doen bij de politrie wegens verduistering. men had uw rijbewijs niet eens mogen inhoude/vasthoden op het moment van de huur! in de huurvoorwaarden  zal ongetwijfeld iets gesteld zijn over het kunnen en mogen aanrekenen van schade en dat men dat doet is dus niet zo merkwaardig. men dient m.i. wel te specificeren wat er gerepareerd diende te worden etc. 

dat men de schade op uw verhaalt is niet zo gek, het inhouden van het rijbewijs mag echter absoluut niet. naast de al gegeven mening m.t.verduistering 'riekt dit ook naar chantage. dat vooral ook gelet op de risico's die u zou leiden indien u onverhoop zou worden aangehouden infdien u zonder rijbewijs rijdt.

hoe dan ook: doe melding bij de politie!  nog een aanvulling: men had uw rijbewijs niet eens mogen vasthouden. indien u dan zonder rijbewijs met die bus heeft gereden heeft u al groot risico gelopen. (alleen een officier van justitie mag een rijbewijs inhouden, een verhuurder absoluut niet!)



rijden zonder rijbewijs



rijden zonder rijbewijs. rijden zonder rijbewijs is strafbaar. door de weg op te gaan zonder rijbewijs, riskeer je je...
hoogte van de boete. op rijden zonder rijbewijs staat een boete. dit verschilt per specifieke situatie.
andere gevolgen. zoals je kunt zien zijn deze boetes niet mild. een financiële straf is niet het enige risico dat je...
aanbevolen.


https://www.intest.nl/2019/09/28/rijden-zonder-rijbewijs/" target="_blank">more ...




https://www.intest.nl/2019/09/28/rijden-zonder-rijbewijs/#:~:text=%20rijden%20zonder%20rijbewijs%20%201%20rijden%20zonder,risico%20dat%20je...%204%20aanbevolen.%20%20more%20" target="_blank">rijden zonder rijbewijs is niet alleen maar een boete krijgen!

www.intest.nl/2019/09/28/rijden-zonder-rijbewijs/