Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ro
ronny530 - 23-07-2021 10:22:36
Geldzaken & Recht

Rijbewijs word niet terug gegeven

U kon uw rijbewijs niet meer vinden en de laatste keer dat u het rijbewijs gezien heeft was toen u die aan de verhuurder diende te tonen. als de verhuurder het rijbewijs ingenomen had dan had u zich dat nog kunnen herinneren. u heeft contact met de verhuurder gezocht met de vraag of het rijbewijs misschien in de bus was achtergebleven maar kreeg daar geen antwoord op en dat zou kunnen kloppen omdat de verhuurder actief naar het rijbewijs moet gaan zoeken. u kunt de verhuurder daartoe niet verplichten maar wel verzoeken dat zodra het rijbewijs gevonden wordt u een seintje te geven. blijkbaar heeft de verhuurder het rijbewijs gevonden en gebruikt het rijbewijs als pressiemiddel om de factuur te innen onder het mom van 'als u betaald krijgt u het rijbewijs terug' echt netjes is dat niet maar het is en blijft een gevonden voorwerp die bij niet betalen bij de gemeente of politie ingeleverd gaat worden. u kunt nu twee dingen doen het rijbewijs als verloren opgeven en tegen hoge kosten middels een spoedprocedure een nieuwe aanvragen of de factuur betalen en het rijbewijs in ontvangst nemen.
heremietkreeft schrijft over hoge boetes voor rijden zonder geldig rijbewijs maar dat gaat in dit geval niet op omdat u wel in bezit bent van een geldig rijbewijs maar kunt die bij een staande houding niet op verzoek van een agent die er om vraagt tonen.