Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 23-07-2021 18:06:59
Geldzaken & Recht

2 woningen, in welke gemeente inschrijven?

Zoals @malty al aangaf, maar dan in andere woord, waarom zou u dat moeten doen?  het hoeft niet. wel is het zo dat u bij inschrijven in de gemeente waar uw gezin dan het meeste verblijf  niet aangeslagen kunt worden voor toeristenbelasting. wel zal uw gezin dan worden aangeslagen voor de in die gemeente geldende gemeentelijke belastingen en andere heffingenzoals waterschapbelasting etc. 

het hebben van twee adressen kan mogelijk ook andere fiscale consquenties hebben en lijkt het zinvol om dan ook navraag te doen bij de belastingdienst.

ik begrijp uit uw vraag dat het in principe een tijdelijke kwestie is en u ook overwegend in uw eigen koopwoning verblijft. 

(ter info) ik heb zelf 10 jaar in belgië formeel gewoond met mijn gezin maar verbleef zelf overwegend op door de weekse dagen in nederland in gehuurde accomodatie   (werkzaamheden op > 100 km afstand), betaalde dan vaak wel toeristenbelasting in de huur van die accomodatie inbegrepen. mijn gezin verbeef de gehele tijd in belgië. ik heb nooit enig probleem gehad dat ik in nederland verbleef en ook langere tijd in dezelfde gemeente.