Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 29-07-2021 09:20:17
Huishouden & Energie

Enexis wil míjn meterstand weten. maar ik zit bij essent. ben ik dat verplicht

@gewoonadje: als al ook door anderen gezegd, gewoon doorgeven om simpelweg problemen te voorkomen. de netbeheerde is eigenaar van de meter en heeft het recht om dat te vragen. en waarom zou u geen slimme meter willen? het maakt het opgeven van meterstanden onnodig en u ontvangt dan tevens iedere maand een overzicht van uw leverancier met daarin uw energieverbruik van afgelopen maand en verschil met de vorige maand naast een overzicht van gemiddelde situaties m.b.t. verschillen gezinssamenstelling/woning. daarbij wordt dan indie er aanleiding toe wordt gezien een aanpassing van uw maandelijkse voorschot bedrag gedaan. de reden daarvan is dat dan bij aanpassing het positieve of negatieve saldo bij de eind/jaarafrekening dan zo gering als mogelijk is.

hoe dan ook: voldoen aan de vraag van de netbeheerder.  (ps. essent maakt voor de levering aan u gebruik van het netwerk van enexis en dus 'zit u ook bij die netbeheerder'.)