Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

agapon1951
agapon1951 - 30-07-2021 18:57:37
Geldzaken & Recht

Nooit testament van vader gezien

Er zijn altijd redenen waarom mensen onterfd worden. mijn eerste reactie is wat is hier aan de hand, waarom wordt in de laatste wilsbeschikking uitzonderingen gemaakt?? welke redenen,waarom dit gebeurd is, vraag mij dan ook af wat deze is geweest. mogelijk is zelf om gevraagd, door een verkeerde houding naar de overledene toe tijdens zijn leven. als dit geval is erken dit dan (het is gewoon belachelijk als voorbeeld dat iemand een aanslag doet op leven van een van de ouders en vervolgens niet onterfd kan worden) en accepteer het. er is een aanleiding geweest anders zou dit niet gebeurd zijn.
tweede punt is waar bemoeit een wetgever zich mee, immers degene die overleden is heeft er voor gewerkt, niet de erfgenamen, laat hem/haar dan ook zelf bepalen wat hij met de nalatenschap doet.
inderdaad is de wetgeving nu nog zo krom dat er een kindsdeel aangewezen kan worden. in armoede tijd van vroeger is deze wet in het leven geroepen om kinderen te beschermen. functioneerde in die tijd wel, maar is in feite in deze tijd achterhaald er komen steeds meer stemmen op die deze wet willen afschaffen en m.i.z. terrecht.