Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ee
eefje1975 - 01-08-2021 11:45:28
Geldzaken & Recht

Moeilijk rondkomen door arbeidsongeschiktheid

Goedemorgen,
wellicht een overbodige tip mocht je deze actie nog niet ondernomen hebben.
helaas moet ik het ook al jaren met een volledige arbeidsongeschiktheid doen in mijn uppie. rondkomen hiermee is al jaren lastig en ik heb dan ook sindsdien heel wat momenten gehad dat ik amper sliep van de zorgen maar heb er wel altijd voor gezorgd dat ik never nooit me heb laten verleiden om hierdoor leningen/credit cards of whatever aan te schaffen. ik redeneer nl...wat je niet kunt moet je ook niet willen ook al betekent dit dat je dan maar 10x een euro moet omdraaien. en ja...dat betekent dat je heel vaak het gevoel hebt er niet meer bij te horen want alle leuke dingen om aan het dagelijksleven deel te nemen kosten geld.. ik heb daardoor heel veel leuke dingen moeten laten schieten, maar ik heb daardoor never nooit nog een moment gehad waardoor ik dacht.....ik kom hier nooit meer uit. want iedere keer liep het toch weer goed af, 
maaaaaaar,...ik heb destijds wel een stap gezet om daar support/feedback en hulp en een luisterend oor bij te krijgen. 
ik heb met knikkend knieën de kredietbank gebeld voor een afspraak. niet omdat ik diep in de schulden zat, maar om ervoor te zorgen en hulp te krijgen hoe alles zó te organiseren, te spreiden etc om daar niet in te komen. tevens kunnen zij je leren hóé je financieel weerbaar te maken, ook hebben zij sneller en meer invloed als het gaat om betalingsregelingen overeen te komen met instanties. zij beheren niks van mij maar ze nemen mij bij de hand en door samen te praten levert dit hele mooie resultaten. je voelt je zekerder worden en je gaat zien dat wellicht de manier waarop je het op dit moment geregeld hebt of bekijkt, dit wellicht op een andere manier zou kunnen worden georganiseerd zodat er een last van je schouders valt en je wellicht weer wat licht gaat zien aan het eind van de tunnel.
ik wens je heel veel power en daadkracht toe want de enige die hier verandering in gang kan gaan zetten ben je nog altijd zelf!!  je moet er wel actief mee aan de slag gaan.