Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 17-08-2021 21:23:29
Geldzaken & Recht

Vriend/ex wil niet verhuizen of huur betalen

Het is al een aantal keren gezegd. ik vat het nog even samen.
u bent de huurder van de woning en dus heeft u het woonrecht. ik ga er vanuit dat u niet gehuwd bent in gemeenschap van goederen en dat er geen ander schriftelijke samenlevingscontract is.
ue ex heeft alleen het recht in uw woning te verblijven zolang u dat toestaat.
de relatie is voorbij dus dient hij te vertrekken. u moet hem, zolang hij zich redelijk gedraagt, wel een redelijke termijn geven. dat hij mogelijk nergens terecht kan is niet uw probleem.
een mogelijk "recht" op mede huurderschap eindigt bij het beëindigen van de relatie. een beroep van hem op dit recht is zinloos nu hij nog geen medehuurder is en geen rechter zal een dergelijke eis na het beëindigen van een relatie nog toewijzen.
kortom zeg hem, met getuigen, een vertrek datum aan. voldoet hij daar niet aan dan pleegt hij huisvredebreuk en kunt u de politie inschakelen.
ik neem aan dat u het geweld van hem tegen u al bij de politie gemeld heeft.