Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

jo
joskaa - 20-08-2021 12:56:30
Huishouden & Energie

2 personenbank doneren

In heerlen is de stichting consuminderhuis parkstad. dit is een organisatie geheel geleid door vrijwilligers, die mensen  weer op weg helpen - mensen die om wat voor reden dan ook - niets meer hebben, aan de grond zitten, geen huisraad (meer) hebben of niet genoeg geld hebben om eten, kleding, schoenen etc te kopen.
zij leren deze mensen om met een minimum aan inkomsten toch weer grip te krijgen op hun huishouden en het reilen en zeilen er van.
de spullen die deze mensen gratis krijgen, krijgt de stichting op haar beurt weer van mensen die bijv. het huis van hun ouders leegruimen of zelf nieuw kopen, opruimen of consuminderen én van de plaatselijke supermarkten zodat ze ook levensmiddelen pakketten kunnen samenstellen/uitdelen aan hen die het hard nodig hebben.
van degenen die geholpen worden, wordt gevraagd - indien mogelijk - een bijdrage te leveren in de vorm van kleding herstellen/repareren die dan weer beschikbaar komt in het consuminderhuis, meehelpen met het in orde maken van een huis dat beschikbaar komt voor mensen die vaak al lang geen onderdak meer hadden.
hergebruik, consuminderen en medemenselijkheid staan bij deze organisatie hoog in het vaandel.
als jouw tweezitsbank en poef nog prima in orde zijn - dat is natuurlijk wel de bedoeling - zijn die heel erg welkom. maar ... ze halen spullen echter enkel op in heerlen en omgeving en niet in amsterdam of elders want dat schiet weer een enorm benzinegat in de begroting en beschikbare gelden gebruiken ze enkel voor benodigdheden waar geen enkele vergoeding voor mogelijk is.dus als je dan ook nog het vervoer zou kunnen regelen door iemand uit jouw omgeving die toevallig toch die kant uit moet, dan is het helemaal top! of misschien wel een van de lezers van deze rubriek ??