Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sw
swat1500 - 27-08-2021 20:52:50
Auto & Vervoer

Citroën c1 derde remlicht lekkage vocht in kofferbak klep

Roestvorming is goed te behandelen zeker als er nog geen sprake is van door roesten. nieuwe kofferbak klep is dus in het eerste geval zeker nog niet nodig.
u kunt een beroep doen op het niet "conform" zijn van de auto nu er sprake is van een gebrek. echter de bewijslast dat dit een structureel probleem is voor alle auto's van dit type ligt bij u. dat u "van horen zeggen" heeft dat dit een veel voorkomend probleem bij dit type is en dat dit reeds bij de verkoop aan u bekend was, zult u met bewijs moeten kunnen ondersteunen.
de vraag is vervolgens of citroen uw claim zal erkennen. zo niet, dan moet u naar de rechter en zult u dus met eerder genoemd bewijs op de zitting moeten komen.
dan is het afwachten of de rechter in uw voordeel een uitspraak gaat doen. als dit een structureel probleem blijkt te zijn is ontbinding van de koopovereenkkomst niet echt te verwachten. een tegemoetkoming lijkt mij eerder in de rede liggen. of die gaat opwegen tegen de proceskosten is dan nog maar de vraag.