Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

me
mein33 - 09-09-2021 12:55:47
Auto & Vervoer

Afstand fietsen met e-bike

Niet zo moeilijk lijkt mij.

als u een rit aanvangt met de accucapaciteit op 100%, dan zou u éénmalig bij elke 10 afgelegde kilometers de nog resterende accucapaciteit kunnen noteren.
u weet dan hoever u "ongeveer" met een volle accu zou kunnen komen.
hou er wel rekening mee dat het een benadering is en ik adviseer u om een afwijking van ongv. 10% van het totaal mogelijke aantal te rijden kilometers als reserve capaciteit achter de hand te houden, zodat u bij bijv. bij een rit met een koudere buitentemperatuur of toch iets meer tegenwind, altijd nog capaciteit heeft welke u dan kan gebruiken.

dit hulpmiddeltje gebruik ik al langer dan een decennium om ongv. te weten hoever ik met e.bike kan komen zonder in de problemen te geraken.
zelf gebruik ik een 400 watt accu en 100 klm is geen probleem en meestentijds is er nog een capaciteit overn tussen de  20 en 30%.
bij thuiskomst, ongeacht het aantal afgelegde kilometer, gaat de accu altijd aan de lader en die bllijft aan de lader tot de volgende rit, zodat ik altijd met een volle accu aan een rit kan beginnen. heel vaak is dat echter al de volgende dag.