Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

newmikey
newmikey - 11-09-2021 12:33:38
Auto & Vervoer

Afstand fietsen met e-bike

Herkenbaar probleem. de blokjes (of het resteren % lading) op het display van de fiets verlopen niet lineair. op mijn fiets kan ik op het eerste blokje van de 5 zo'n 14 km rijden ongeacht of ik de oorspronkelijke (en oudste) accu gebruik of de nieuwere die meer power heeft en pas 3 jaar in gebruik is. met verder fietsen verlopen de blokjes 2 en 3 véél en véél sneller, soms wel binnen 5-8 km waarna blokje 4 weer langer mee gaat en blokje 5 onuitputtelijk lijkt - soms wel 20 km.

ik heb geleerd om de display niet precies te volgen en sinds ik een tweede accu heb is dit ook veel simpeler. ik kan nu ook het advies van accu specialisten volgen: af en toe (zo één keer op de 10) helemaal leeg rijden maar meestal opladen vóór dat de accu leeg is. fiets was een wat goedkopere van vogue (maar de onderdelen van veel fietsen zijn volledig uitwisselbaar tussen de merken) met een motor van bafang (één van de grootste chinese e-bike motor fabrikanten) en een accu van phylion - ook al zo'n accufabriek die aan veel fietsmerken levert o.m. sparta en batavus. hij gaat inmiddels bij temperaturen tussen de 17-30 graden op de ene accu van 11ah 45km en op de grotere van 14.5ah 65km mee.