Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Thecla58
Thecla58 - 13-09-2021 15:15:42
Geldzaken & Recht

Vergoeding borstprothese

@willemselma,

van dichtbij, dochter heeft borstkanker en moest een volledige amputatie ondergaan, meegemaakt dat alle kosten die voorvloeien uit de behandeling van de kanker vergoed worden door ze zorgverzekering. helaas is de aanschaf van nieuwe kleding geen onderdeel van de behandeling, wat ook heel logisch is.

wat je zou kunnen proberen is om je gemeente te bellen en wellicht kun je door bijzondere bijstand aanvragen of een beroep doen op de wmo. dikke kans is dat ze het afwijzen, dat is dan niet leuk maar dan heb je het wel geprobeerd.

ik lees ook dat je een laag inkomen hebt. zelf zit ik op bijstandsniveau en ik krijg van mijn gemeente - in het kader van armoedebestrijding - elk jaar een zogeheten inkomensverklaring en die is geldig bij allerlei maatschappelijke instantes. denk aan kledingbanken. twee keer per jaar mag ik gratis een 'nieuwe' garderobe uitzoeken. 

kijk eens naar de mogelijkheden binnen jouw gemeente.  hier klagen, hoe vervelend je situatie ook is en hoezeer ik (en anderen met mij) met je meevoelen, in de slachtofferrol kruipen heeft niet echt zin. je hebt toch maar mooi die kanker overleefd...