Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 14-09-2021 09:08:08
Geldzaken & Recht

Mag ik mijn huurcontract opzeggen?

Naar mijn mening heeft uw oom gelijk en voortidige opzegging een probleem opleveren en zie daarom deze info:

 is een mondelinge overeenkomst rechtsgeldig? het antwoord op deze vraag luidt bevestigend. ja, een mondelinge afspraak is ook een afspraak want volgens het nederlandse overeenkomstenrecht komt een overeenkomst namelijk tot stand door een aanbod van een partij en de aanvaarding van dat aanbod door een andere partij.



https://www.ariensadvocaten.nl/is-een-mondelinge-overeenkomst-rechtsgeldig/#:~:text=is%20een%20mondelinge%20overeenkomst%20rechtsgeldig%3f%20het%20antwoord%20op,aanvaarding%20van%20dat%20aanbod%20door%20een%20andere%20partij." target="_blank">is een mondelinge overeenkomst rechtsgeldig? - ariëns ... , deze https://www.bno.nl/vraag/faq-1/post/hoe-bindend-is-een-mondelinge-afspraak-130" target="_blank">https://www.bno.nl/vraag/faq-1/post/hoe-bindend-is-een-mondelinge-afspraak-130 en deze https://www.wetrecht.nl/de-mondelinge-overeenkomst/" target="_blank">https://www.wetrecht.nl/de-mondelinge-overeenkomst/ waar de verhuurder zich op kan beroepen.

u kunt het gemakkelijker maken door zelf een andere huurder te vinden waardoor de verhuurder dan niet het argument kan benutten dat hij/zij schade ondervindt door de voortijdige beëindiging.  https://maxius.nl/burgerlijk-wetboek-boek-6/artikel217" target="_blank">https://maxius.nl/burgerlijk-wetboek-boek-6/artikel217

de verhuurder zou mogelijk een probleem kunnen hebben met het bevestigen dat de mondelinge afspraak is gemaakt maar hoop ik dat hij deze vraag niet leest.

ps. let op dat indien u er met uw verhuurder niet uitkomt het uiteindelijk een rechter zal zijn die dan een belissing neemt en naar ik aanneem dan op basis van het overeenkomstenrecht. (bw art 213 en vooral 217 waarin niet het moeten hebben van een schriftelijke overeenkomst is genoemd: art. 6:217 bw - bw bes boek 6 - artikel 217 burgerlijk wetboek bes boek 6 - artikel 217 1. een overeenkomst komt tot stand door een aanbod en de aanvaarding daarvan.2. de artikelen 219 tot en met 225 zijn van toepassing, tenzij iets anders voortvloeit uit het aanbod, uit een andere rechtshandeling of uit een gewoonte.