Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

heremietkreeft
heremietkreeft - 14-09-2021 16:53:10
Geldzaken & Recht

Mag ik mijn huurcontract opzeggen?

ik kom nog even bij u terug om te verduidelijken dat mijn reactie is gedoeld op zowel de aspecten huurrecht als overeenkomstenrecht die in deze casus aan de orde zijn.

bij een overeenkomst kan aan de orde zijn dat er een clausule in staat die onrechtmatig is hetgeen dan nietigheid van die clausule in de overeenkomst betekent en er dan sprake kan zijn dat deze nietigheid dient te worden ingeroepen iundien één partij, in deze casus de verhuurder het er niet mee eens zou zijn.
hoe dan ook gaf u zelf al aan dat in de schriftelijke overeenkomst niet is gemeld dat u niet voortidig zou kunnen beëindigen door opzegging (1 maand vooraf) en hoe dan ook prevaleert dat al. 
op basis van deze info (uit huurwetgeving) kan een verhuurder opzegging/beëindiging niet weigeren: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/woning-verhuren/vraag-en-antwoord/welke-mogelijkheden-heb-ik-om-mijn-woning-tijdelijk-te-verhuren" target="_blank">https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/woning-verhuren/vraag-en-antwoord/welke-mogelijkheden-heb-ik-om-mijn-woning-tijdelijk-te-verhuren . 
en dat betekent dan dat de verhuurder feitelijk de opzegging niet zou kunnen/mogen weigeren maar ja, indien toch?


om ieder probleem in deze te voorkomen is en blijft mijn advies: zoek een vervanger en anders is het een kwestie van, indien nodig, het overtuigen van de verhuurder dat u kunt en mag opzeggen.

en indien de verhuurder toch moeilijk doet, dan zit er niets anders op dan de nietigheid inroepen.