Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mi
miennaamishaaz - 15-09-2021 13:46:50
Geldzaken & Recht

Mijn dochter van 15 besteld allemaal kleding via klarna (achteraf betaling) en wij krijgen de aanmaningen inclusief aanmaningskosten. wat te doen?

helaas heeft klarna meerdere problemen met achteraf betalen, waarbij als je de gegevens zoals naam+ adres hebt al op iemands anders naam kan kopen [was zowel gemeld bij opgelicht, en bij boos]

het eerste wat u kunt doen is zoals andere al hebben gezegt met klarna contact opnemen. en uw huis op een zwarte lijst zetten.
---
wat u ook kan doen is: alle pakketen die u niet heeft besteld maar wel ontvangt, innemen/apart zetten. en hierna terug sturen naar de winkel.
---------
als uw router parental control settings heeft, kunt u de site van klarna/payment portal van klarna blokkeren.
hierdoor is het niet mogelijk om via klarna betalingen te doen bij u thuis. 
--------------
het inhouden/afnemen van "zakgeld/loon", waarmee u de kosten die zijn veroorzaakt betaald, is ook een goede optie.
--------------------
als u hier niets aan gaat doen, kan uw dochter erin doorslaan en nog duurdere dingen kopen [zoals een iphone 13 pro 1tb] waarbij ze denkt dat er geen consequenties  aan zitten, bij wat ze koopt via klarna.
-----------------
daarnaast is een zeer streng gesprek ook goed, waarbij u haar verbied met vrienden/vriendinnen te gaan stappen, todat ze inziet dat dit niet door de beugel kan.

een avondklok inzetten is ook een goede optie waarbij ze direct na school thuis moet zijn, aan huiswerk moet werken, ["avond"eten, wanneer dit klaar is]. verder met huiswerk, en dan naar bed.


het afnemen van tv kijken, of internet [buiten huiswerk om], is ook een goede optie.
bv: 6 maanden geen tv/internet, zou een goed begin zijn, maar bij herhaling wordt de timer gereset, ook al is er nog maar 1 dag op de timer. 


 


 


mobiel internet zou u kunnen afnemen, als het mobiel abbonement wat ze heeft een family abbonement is.
als ik me niet vergis kunt u bij sommige providers instellen, dat er geen data extra kan worden verbruikt wanneer de teller op 0 staat.
-----------
ga niet in op gejank wat ze geeft, dit is in veel gevallen niets meer dan krokodillen tranen. eenmaal als ze inziet dat dit niet door de beugel gaat, verlicht u de straf beetje bij beetje.