Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Lopke1
Lopke1 - 19-09-2021 16:58:44
Geldzaken & Recht

Gezamenlijke sleutel kwijt appartement

Je zegt, dat deze sleutel zowel toegang geeft tot de hoofdingang als ook je appartement.
hebben we het hier dan wel over een fysieke sleutel of een keycard of iets dergelijks? 

namaken van een sleutel is mogelijk te zien aan de kopie. behalve de standaard adviezen (sleutel zoeken en contract tot op de letter nalezen) zou ik even goed uitzoeken, hoe de werking van die sleutels is.

het is natuurlijk ook mogelijk, dat het borggeld wordt gebruikt voor de vervanging van sloten/sleutels, mocht de verhuurder dit nodig achten en dat het bedrag van de borg mede op dit soort situaties gebaseerd is.

uiteindelijk heb je zelf de informatie, die nodig is om de consequenties van het verlies van je reservesleutel te overzien.

en je kunt natuurlijk altijd proberen om een reservesleutel te laten maken en die inleveren. of dit door de verhuurder gezien/geaccepteerd wordt, is aan de verhuurder.