Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

mo
mof - 20-09-2021 10:59:29
Geldzaken & Recht

Gezamenlijke sleutel kwijt appartement

Tja, of u dit numeteen meldt of later ... ergens gaat u betalen. zo’n sleutel kan snel 25€ kosten. een slot veel meer.
het hangt ervan af hoe en waar u de sleutel bent verloren. is deze tijdens het zeilen overboord gevallen? dan is de kans op misbruik nihil en betaalt u slechts voor een nieuwe sleutel en hoeft het slot niet te worden vervangen.
hebt u de sleutel ergens op straat of zo verloren, maar heeft u geen aanwijzingen erop bij wel adres deze sleutel hoort, ook dan hoeft u niet een complete vervanging slot en sleutels te accepteren. het zou wel heel toevallig zijn als de sleutel bij iemandterecht kwam die 1) weet bij welke hoofddeur de sleutel hoort en 2) deze informatie crimineel zal gebruiken.

pas als er een redelijk kans bestaat dat de sleutel in verkeerde handen is gekomen, of bijvoorbeeld, u heeft er een label met adres aangemaakt, dan bent u de klos.

u hoeft niet te accepteren van verhuurder dat deze alle sleutels en het hoofddeurslot vervangt en u de rekening betaalt.