Rapporteren

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

pe
pebk - 22-09-2021 12:00:45
Winkels & Webshops

Ervaring erfrechtplanning

Dit soort bureautjes opereren op de grenzen van wat mag en niet mag. wij hebben zelf ervaring gehad met een 'lekkagespecialist'. er kwam een vent met een tablet zonder gereedschap of wat dan ook langs om een foto te maken en heeft er een verslag van gemaakt. het enige dat er in stond is dat er een verdergaande inspectie nodig was. geintje kostte 300 euro. bedrag was ook nog eens ex btw (dat mag helemaal niet naar consumenten) en als je het niet contant betaalde (waar niet eens om gevraagd werd) kwam er nog eens 75 euro adminstratiekosten bij.

met de rechtsbijstandverzekering over gesproken. dit soort bedrijfjes is lastig aan te pakken. bijna niets op papier, etc. we habben zelf ook verder geen onderzoek gedaan naar het bedrijf. we zouden een zaak kunnen starten, maar dat zou langdurig zijn met het risico dat we zouden verliezen. rechtsbijstandverzekering heeft de zaak 'overgenomen' en ons een tegemoetkoming in de kosten gegeven. als er voldoende klachten zouden zijn, pakten zij het zelf op om het te verhalen op de 'specialist'. de rest van het bedrag hebben we maar als leergeld beschouwd.

we zijn er nu een stuk scherper op. niet meer de eerste de beste die bij google naar boven komt. checken bij klacht.nl, klachtenkompas, etc. in die zin is het het leergeld wel waard geweest.

indien uw buurvrouw een rechtsbijstandverzekering heeft, zou ik aanraden deze te contacteren. alternatief is een bezoekje aan het juridisch loket. echter vrees ik dat ook zij leergeld zal moeten betalen. de les is niet zomaar bedrijfjes te laten komen, maar ook te onderzoeken of ze daadwerkelijk iets kunnen.