Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

Iv
Ivo W - 22-09-2021 16:17:11
Huishouden & Energie

Valt klein materiaal onder een service abonnement van een ketel

Er bestaan nogal wat verschillende service abonnementen, elk met andere voorwaarden. of het bij uw abonnement 'normaal' of toegestaan is dat (klein) materiaal in rekening gebracht wordt bij een reguliere onderhoudsbeurt is dus nogal afhankelijk van wat voor abonnement met welke voorwaarden u afgesloten heeft.

- er zijn service abonnementen waarbij met het abonnement alleen de manuren en voorrijkosten worden afgedekt. al het materiaal wordt dan separaat in rekening gebracht. 

- er zijn service abonnementen waarbij naast de manuren en voorrijkosten ook de kosten van de service-onderdelen inbegrepen zijn die volgens fabrikant nodig zijn voor de jaarlijkse service beurt. onderdelen die niet standaard tot de servicebeurt horen of die vervangen moeten worden in geval van storing, moeten dan separaat betaald worden.

- er zijn ook full-service abonnementen. alle kosten die samenhangen met storingen en onderhoud zijn dan inbegrepen in het abonnement. tot het toestel een bepaalde leeftijd heeft bereikt heeft u dan nooit extra kosten.

binnen bovenstaande 3 hoofdgroepen zijn per aanbieder nog kleine variaties mogelijk in wat wel en niet inbegrepen is. alleen uw eigen service contract met bijbehorende voorwaarden kan uitsluitsel geven wat in uw geval van toepassing is.