Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

brynnar
brynnar - 03-01-2006 10:11:49
Geldzaken & Recht

Korting achteraf

u heeft bij de hema op een bepaalde dag gekocht, tegen een vooraf afgesproken prijs en in een winkel geldt nu eenmaal heel simpel koop=koop. dat de prijs 2 weken later opeens lager is geeft geen recht op deze prijs. indien de gordijnen nu opeens duurder waren geweest, dan had u ook niet in de rij gestaan om het verschil bij te betalen.


heel simpel gezegd, om uw vraag te beantwoorden hoe dit juridisch in elkaar steekt: u heeft op 17 december met de hema een koopovereenkomst afgesloten voor de gordijnen tegen een bepaalde prijs (bw7, http://www.burgerlijk-wetboek.nl/bw7/artikel1.htm">artikel 1). u bent nu verplicht deze prijs te betalen (bw7, http://www.burgerlijk-wetboek.nl/bw7/artikel26.htm">artikel 26).


inderdaad wil men soms uit coulance nog wel wat doen, maar houd er rekening mee dat dit dan wel service van de zaak is en geen wettelijk recht. het is het proberen waard en nee heeft u.....


brynnar