Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

ma
marcel1774 - 24-09-2021 19:48:37
Geldzaken & Recht

Aanpassing verouderd ziggo abonnement

als antwoord op getty en neodutchio. dat is dus het punt. als je als nieuwe klant een contract afsluit of/en je gebruik maakt van kortingsacties. (eerste x maanden voor... , geen aansluitkosten etc..) dan wordt een beetje omfloerst gemeldt dat er sprake kan zijn van een minimale contractduur en is dat ook opgenomen in de aktie voorwaarden. maar daar is hier geen sprake van. er is geen korting, ik betaal aansluitkosten het is geen aktie. ik heb al meer dan 25 jaar een abonnement bij ziggo dus ik weet niet hoelang ik al maandelijks 10 procent teveel betaal. en het abonnement is maandelijks opzegbaar. nu wijzig ik het naar de moderne variant waar ik ook nog eens extra 20 euro voor moet betalen. en dan wordt er na het sluiten van de koop pas melding van een termijn van 12 maanden gemaakt.. volgens mij moet daar melding van gemaakt worden voordat de koop gesloten wordt.


 


ik ben geen jurist maar in het wetboek 6 artikel 230v staat.


 


voordat op elektronische wijze een overeenkomst op afstand wordt gesloten waaruit een betalingsverplichting voor de consument voortvloeit, wijst de handelaar de consument op een duidelijke en in het oog springende manier en onmiddellijk voordat de consument zijn bestelling plaatst, op de in https://wetten.overheid.nl/bwbr0005289/2019-07-21/#boek6_titeldeel5_afdeling2b_paragraaf3_artikel230m" target="_blank">artikel 230m lid 1, onderdelen a, e, o en p, genoemde informatie.


 


en artikel 230m lid1 onderdeel p: voor zover van toepassing, de minimumduur van de uit de overeenkomst voortvloeiende verplichtingen voor de consument;


 


ik heb screen prints van het proces en dat wordt dus nergens gedaan. pas na het plaatsen van de bestelling op het laatst van een bevestigingsmail wordt er melding van gemaakt.