Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

justmeagain
justmeagain - 26-09-2021 13:31:52
Geldzaken & Recht

Bankzaken overleden moeder

Ik zal proberen de situatie nog iets duidelijker te maken.
4 kinderen hebben uitstekende omgang met moeder. 1 dochter niet meer nadat zij rechtszaak tegen moeder verloor 
dit kostte moeder vele duizenden euro's maar goed de zaak was gewonnen. deze zus heeft op zijn liefst gezegd intense haatgevoelens jegens middelste zus daar deze financiëel werd bijgestaan door mijn ouders en later door mijn moeder.
na overlijden alles netjes met bonnetjes en bewijzen gedocumenteerd en afgehandeld. oudste zus begon ineens te vragen om documenten zoals testament, akte van overlijden enz. ik heb haar dat per direct gemaild.
vervolgens krijg ik een mail met haar rekening nummer met het verzoek het erfdeel van rond de 1000 euro over te maken. voor ik überhaupt kans  kreeg volgde de brief van de rbs verzekering om een kleine 350 bankafschriften te versturen. dus over laatste 5,5 jaar.
in mijn optiek is het logisch dat moeder 4 kinderen die ze wel zag weleens een gulle gift deed (1000 euro) want ze zei ik geef liever met warme handen als net koude. giften waren altijd cash omdat ze dan kon zien hoe de ontvangers reageerden op de inhoud van de enveloppe.

nu is de wet wel de wet maar wij vieren vinden het al asociaal dat je, nadat je je moeder zo hebt behandeld nog je hand op durft te houden en dan ook nog inzage eist.


ik heb dat stuk over die 180 dagen regel gelezen.maar dat heeft meer betrekking op de erfbelasting.  en in de laatste 180 dagen is er geen noemenswaardig bedrag verdwenen van de rekening. moeder had aow met 2 pensioentjes van 1700 per maand. waarvan 1115 euro naar het cak ging. dan nog krantje, tv, telefoon, waskosten verzorgingshuis, uitvaartverzekering, boodschappen en zorgverzekering. iedereen kan uitrekenen dat er tientjes overbleven geen tienduizenden.
het doet ons gewoon zeer hoe zij zich tegenover moeder opstelt. zo respectloos.
dat is waar wij tegenaan lopen, moeder heeft bij leven aangegeven dat ze nooit zou willen dat dochter haar administratie in kon zien, puur en alleen om middelste zus te beschermen die het gekregen geld voor huur kleding en voeding gebruikte. niet voor enige luxe.