Rapporteren

Let op: Deze rapporteerfunctie is bedoeld om schendingen van de huisregels voor Vraag & Beantwoord te melden. De redactie beoordeelt jouw melding alleen daarop. Wil je dat jouw reactie ook op het forum leesbaar is? Log dan eerst in op de Kassa-site en plaats je bijdrage. Of start zelf even een topic met je eigen vraag erin verwoord.

Heb je een vraag voor Kassa? Stel deze dan via dit contactformulier.

Je wilt de volgende vraag rapporteren aan de redactie:

sira
sira - 28-09-2021 16:32:27
Huishouden & Energie

Energiecontract meeverhuizen

Volgens gaslicht.com zijn er wel (max.) 5-jarige contracten voor consumenten (of ik moet iets over het hoofd zien).

ik heb ooit een contract meeverhuisd naar een andere postcode/provincie, maar dat is lang geleden, ik weet niet wat de regels nu zijn. misschien heeft uw energieleverancier net zo lief dat u opzegt vanwege teveel rompslomp.
u moet het contract dus goed doorlezen.

waarom heeft u destijds voor een 5-jarig contract gekozen? waarschijnlijk omdat u dacht met de prijs voordelig uit te zijn. wist u afgelopen mei nog niet dat u plannen had te verhuizen? je kunt nooit in de toekomst kijken en wat de energieprijzen gaan doen, maar dan toch vind ik een 5-jarig contract wel erg lang. zou u het contract niet mee kunnen verhuizen naar uw nieuwe woning, bent u nu sowieso duur uit.

nogmaals, lees het contract door, informeer bij nieuwe buren/gemeente/netwerkbeheerder of uw huidige energieleverancier wel/niet op uw nieuwe postcode levert en maak voor uzelf een berekening van de kosten die u kwijt zult zijn als zij werkelijk niet meeverhuizen.